La Delegació del Govern a l'Europa Central converteix la cultura catalana en protagonista amb la mostra "La llengua catalana: 10 milions de veus europees"Cracòvia, Polònia, es converteix en l'epicentre de la promoció de la llengua catalana amb l'obertura de l'exposició "La llengua catalana: 10 milions de veus europees". Aquesta exposició, que es podrà visitar al Collegium Paderevianum fins al 29 de gener de 2024, és el resultat d'una col·laboració entre la Delegació del Govern a Europa Central, el Centre d'Estudis Catalans, l’Institut de Filologia Romana de la Jagiellonian University, i l'ONG Plataforma per la Llengua.
Durant l'acte d'inauguració, el professor Wacÿaw Rapak, director de l'Institut de Filologia Romana, ha ressaltat l'importància d'aquesta iniciativa com a punt de partida per a una col·laboració a llarg termini entre la universitat i la delegació per a la promoció de la llengua catalana. Amb més de 10 milions de parlants, el català ocupa el lloc de la 13a llengua més parlada d'Europa, superant altres llengües com l'irlandès, el finès o el danès. La mostra, creada per Plataforma per la Llengua, presenta infografies detallades que il·lustren la vitalitat del català en diferents àmbits com la cultura, l'educació, la societat, el treball, la tecnologia, l'administració pública i l'esport. El coordinador del Centre d'Estudis Catalans, Xavier Farré, ha destacat en el seu discurs la robustesa del català en diversos sectors, des de la literatura fins a les noves tecnologies, i des de l'esport fins al món acadèmic. L'exposició arriba en un moment crucial per al català, ja que la seva oficialitat està sent discutida a les institucions europees. A través d'una perspectiva informativa, la mostra ofereix als visitants l'oportunitat d'explorar l'impacte global de la llengua i la seva lluita per mantenir-se viva. A més, permet als visitants conèixer de primera mà les diverses influències i aportacions del català a Europa. En definitiva, "La llengua catalana: 10 milions de veus europees" representa una finestra única a la riquesa i diversitat del patrimoni lingüístic i cultural de Catalunya, oferint una experiència educativa i cultural d'importància per a visitants de tots els racons del món. S’han tancat els comentaris.
|
Qui som?RAB Ràdio és una emissora de ràdio en línia que va néixer el 2019 amb la voluntat de connectar a tots els catalans que viuen a l'exterior amb Catalunya. Aquest lloc web fa servir tecnologies de màrqueting i seguiment. Si ho rebutges, renunciaràs a totes les galetes, excepte les que són imprescindibles per fer anar el lloc web. Alguns dels productes pot ser que no funcionin tan bé sense les galetes de seguiment. Dona de baixa les galetesAmb el la col·laboració de:
|