Germà Capdevila analitza una possible revifada de l'independentisme català si el Govern no aconsegueix frenar els desastres amb Renfe i Adif Coincidència o no, la primera pedra de la Sagrada Família es va posar un 19 de març, del 1882, i la primera capella feta va ser la de Sant Josep. Cent quaranta-tres anys més tard, la seva construcció ha evolucionat de bona manera, tot i que per a molts, no ha fet justícia tants anys - i els que queden, encara. Sigui com sigui, el programa de RAB Ràdio, CONNEXIÓ, ha volgut retre homenatge al monument arquitectònic més emblemàtic de Catalunya, amb una retrospectiva fotogràfica de l'evolució de la seva construcció.
La Júlia Net Valiente i la Cora Alavedra, les presentadores del programa, han parlat de les notícies més destacades de la setmana, com la visita a París, concretament a la Universitat Science Po, per afavorir els vincles amb la capital francesa a través dels estudiants. S'han previst noves beques per impulsar l'educació intercultural amb el país veí, i que aquest vincle sigui el primer per establir noves coalicions socioculturals i polítiques amb ambdues regions. També s'ha parlat de les múltiples opinions que s'han generat entre els diputats del Parlament de Catalunya, entorn la problemàtica i el caos generat per Adif i Renfe, aquestes últimes setmanes. Junts, Aliança Catalana i la CUP han demanat la dimissió de Sílvia Paneque, mentre que Els Comuns i ERC s'han mostrat ferms amb la consellera, però han destacat la desorganització i responsabilitat màxima d'Adif i Renfe. En Germà Capdevila ha aprofitat l'espai per debatre que si el govern no és capaç de gestionar aquest problema, podria haver-hi una revifada de l'independentisme català. A l'entrevista el programa compta amb Enric Balaguer per parlar amb sobre l'equip de rugbi de la Catalunya del Nord, els Dracs Catalans. La Cora i ell van parlar sobre la seva història, sobretot en aquells anys en els quals van guanyar la lliga anglesa, essent l'únic equip no anglès que la va guanyar. El reportatge se centra en la pressió turística que viu tot el país de Catalunya, però sobretot la seva capital, Barcelona. La ciutat rep una mitjana de 30 milions de visitants durant l'any, fet que encareix la vida als barris i complica l'accés a un habitatge digne a les persones residents i locals de la ciutat. S’han tancat els comentaris.
|
Qui som?RAB Ràdio és una emissora de ràdio en línia que va néixer el 2019 amb la voluntat de connectar a tots els catalans que viuen a l'exterior amb Catalunya. Aquest lloc web fa servir tecnologies de màrqueting i seguiment. Si ho rebutges, renunciaràs a totes les galetes, excepte les que són imprescindibles per fer anar el lloc web. Alguns dels productes pot ser que no funcionin tan bé sense les galetes de seguiment. Dona de baixa les galetesAmb el la col·laboració de:
|