Un nou fòssil, anomenat Pink, reescriu el paradigma de l'evolució humana i la seva migració a Europa14/3/2025
Catalunya és el país amb més producció i facturació econòmica de videojocs de tot Europa, i Barcelona una de les ciutats més ben valorades per a rebre esdeveniments del sector S’ha trobat, recentment, un fòssil, anomenat Pink, al jaciment arqueològic d’Atapuerca. Es tracta d’un fragment de rostre d’un homínid més antic que les restes de l’"Homo antecessor” que es va trobar, al mateix jaciment el 1997, i que fins ara era el més antic. Aquest fòssil suggereix als investigadors que pertany a una població arribada a Europa en una onada migratòria anterior a l'"Homo antecessor", entre fa un milió cent mil anys i un milió quatre-cents mil anys. Una de les investigadores de l’IPHES-CERCA ha afirmat que es tracta d’una nova espècie que fins ara no tenien identificada a Europa, i que trenca el paradigma sobre la primera ocupació i evolució humana al continent.
A més d'aquesta troballa, les presentadores del programa, Cora Alavedra i Júlia Net Valiente mostren algunes de les notícies de la setmana, com la llei aprovada pe Consell de Ministres per tal de prevenir el consum d'alcohol entre menors. Les mesures prohibeixen la publicitat de les begudes alcohòliques en menys de 150 metres de centres educatius, infantils i sanitaris. Un altre tema que ha concernit aquest CONNEXIÓ és que, oficialment, Catalunya s’ha establert com un dels principals hubs europeus de la indústria del videojoc, concentrant més del 50% de la facturació estatal i acollint més de 239 empreses el 2024, un 30% del total de l'Estat Espanyol. Barcelona és la seu d’estudis destacats com Ubisoft, King i SocialPoint, així com de grans empreses tecnològiques, com Epic Games. Aquest creixement es deu a un ecosistema empresarial fort, suport institucional i una oferta educativa especialitzada en animació i desenvolupament de videojocs. Amb un mercat global de 4.000 milions de jugadors, Catalunya es consolida com un referent clau en el sector del gaming. Germà Capdevila, dins la seva secció de política breu, posa sobre la taula les transferències i pactes que estan protagonitzant les portades dels mitjans, últimament, i analitza si aquests són fidedignes al que diuen els seus caps polítics. Finalment, el programa també aprofita per parlar amb l'enginyer de telecomunicacions, Miquel Testar, responsable del pòdcast "nova mobilitat" per tal de parlar sobre la indústria dels vehicles elèctrics, i el Pla d'Impuls al vehicle elèctric, que es va impulsar des de la Generalitat de Catalunya. En Miquel ho compara amb les bones praxis d'altres països, com Portugal, i profunditza en què possiblement, l'error de Catalunya estigui en el lent procés a l'hora d'aplicar els ajuts. S’han tancat els comentaris.
|
Qui som?RAB Ràdio és una emissora de ràdio en línia que va néixer el 2019 amb la voluntat de connectar a tots els catalans que viuen a l'exterior amb Catalunya. Aquest lloc web fa servir tecnologies de màrqueting i seguiment. Si ho rebutges, renunciaràs a totes les galetes, excepte les que són imprescindibles per fer anar el lloc web. Alguns dels productes pot ser que no funcionin tan bé sense les galetes de seguiment. Dona de baixa les galetesAmb el la col·laboració de:
|