Sheinbaum ha endarrerit els aranzels de Trump un mes, però podrien estar en suspensió fins al 202613/3/2025
Miriam Aymamí es desfà del feminisme occidental per parlar de la lluita de les dones indígenes i el seu vincle estret amb el feminisme actual Com cada dijous, comença el dia amb el programa CONNEXIÓ des de Mèxic. Leonardo Alvarado, fa el seguiment de la guerra comercial iniciada per Trump, després dels primers cinc mesos de la presidència de Claudia Sheinbaum. La presidenta, que ha sigut anomenada recentment una de les dones més influents a escala mundial, ha aconseguit suspendre els aranzels un mes més, que pot ser que se sostingui fins al 2026. En Leonardo fa èmfasi de la compareixença que va fer la presidenta de Mèxic a la Plaza Mayor, on va parlar de diferents iniciatives pel 8M, com la reactivació de les instàncies infantils, gràcies a la seva gran contribució a l'economia de les cures.
També, l'especialista en política mexicana fa èmfasi en el tema de la seguretat. S'han trobat centres d'exterminació en els que recapten joves i es desfan de les restes humanes, a l'estat de Jalisco. Es posa sobre la taula la coordinació del govern i els cossos de seguretat locals, per a frenar els episodis diaris i constants de narcotràfic, les quals estan força en suspensió, ja que no hi ha massa millores. Segueix el programa amb la Miriam explicant el vincle directe que hi ha entre el feminisme i les dones indígenes amb el petit reportatge sobre "La dona indígena i el feminisme: una lluita pròpia i diferenciada", en el que qüestiona el feminisme occidental, per incloure les realitats de les dones indígenes les quals han lluitat per un estat d'igualtat des de sempre. Finalment, la Miriam es connecta amb la Mercedes Schulz "Almendra", la besneta d'un dels millors amics de Joaquim Sorolla, amb qui va viure durant una temporada a Madrid. Explica de l'experiència del seu avi com a periodista juntament, amb Blasco Ibáñez i, l'èxit del seu fill, el pintor José Manaut, que era el tiet-avi d'Almendra. Entre ambdues parlen de José Manaut, a qui ell el nomena com "el tio José", i el recent age que ha tingut la seva obra en diversos països d'Europa. S’han tancat els comentaris.
|
Qui som?RAB Ràdio és una emissora de ràdio en línia que va néixer el 2019 amb la voluntat de connectar a tots els catalans que viuen a l'exterior amb Catalunya. Aquest lloc web fa servir tecnologies de màrqueting i seguiment. Si ho rebutges, renunciaràs a totes les galetes, excepte les que són imprescindibles per fer anar el lloc web. Alguns dels productes pot ser que no funcionin tan bé sense les galetes de seguiment. Dona de baixa les galetesAmb el la col·laboració de:
|